Puslapiai

2011-03-01

Bandelės su kumpeliu, cinamonu, kondencuotu saldžiu ppienu ir migdolų drožlėmis


Bandelėms:
20 gr. sausų mielių
2 kiaušiniai
400 ml grietinės (dėjau namine, parūgusia)
100 ml aliejaus
1 a.š. cukraus
miltų
druskos

Mieles sumaišiau su šiltu vandeniu ir cukrumi, palikau kol gerai užputojo (tik pažiūrėkite mielių galiojimo laikas nebūtų pasibaigęs).
Kiaušinius sumaišiau su grietine, aliejumi, mielėmis, druska ir užminkiau tešlą. Tešla aptepiau aliejuotomis rankomis, užklojau maišeliu ir rankšluostuku. Kol ruošiau įdarą, tešlą labai puikiai iškilo.

Įdarui: papjausčiau naminio kumpelio su lašinukais, svogūno, česnako, svogūno laiškų, įdėjau pipirų ir druskytės.

Kitoms:
iškočiojau plonai tešlą, aptepiau kondencuotu saldžiu pienu, apibarsčiau migdolų drožlėmis.

Aptepiau grietine, apibarsčiau cukrumi ir cinamonu.

Susukau į dešrą, sukarpiau gabalėliais.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą