Puslapiai

2011-03-01

Naminis batonas su sūriu ir česnaku


7 gr sausų mielių (arba trečdalis pakelio slapiu)
1,5 stiklinės šilto vandens
2 a.š. cukraus
2 a.š. druskos
50 gr aliejaus
3,5 stiklinės miltų
1 kiaušinis
2 š. grietinės
1 galvutė česnako
200 gr. fermentinio sūrio

Mieles ištirpinti šiltame vandenyje kartu su cukrumi. Palaikyti apie 10 min, kol suputos.
Į dubenį supilti aliejų, įmušti kiaušinį, įdėti grietinę, įdėti druską, supilti mieles ir minkyti su miltais, kol tešla taps elastinga.
Ant stalo suberti smulkintą česnaką ir tarkuotą sūrį, abu juos permaišyti ir dėti ant viršaus tešlą, ir dr perminkyti,kad šie produktai vienodai pasiskirstytų po tešlą.
Tada ranka suvilgyti aliejumi suformuoti du vienodus batonėlius ir dėti į kepimo formas (naudojau keksines), apdengti ir kildinti, kol padvigubės. Aš uždengiau maistine plėvele ir dėjau į 20 - 30 laipsinių orkaitę, kildinau kol padvigubėjo. tada nuėmiau plėvele ir kepiau.
Kepti 180 temp kol gražiai pagelsta.

Labai idomus ir skanus batonas, manau labai tiktu prie sultinio, sriubytes, ar šiaip sumuštinukui.
Manau galima kepti ir be česnako, gal su svogūnu :)

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą