Puslapiai

2011-03-01

Sausainiukai su paprika, kmynais ir sūriu


120 g sviesto
200 g miltų
1 kiaušinis
2-3 š šalto vandens
druskos
150 g tarkuoto fermentinio sūrio
1 š kmynų
1 a.š. džiovintos maltos saldžiosios paprikos

šaltą sviestą dedame į kombainą ant viršaus supilame miltus. jungiame kombainą ir jis susmulkina tešlą. kiaušinį išplakti su vandeniu ir druska supilti jį ant miltų ir sviesto mišinio. išminkyti. jei tešla per sausa, galima įpilti šiek tiek vandens. tešlą įvyniojus į maistinę plėvelę bent pusvalandžiui įdėti į šaldytuvą.
Atšalusią tešlą iškočioti stačiakampio formos, pabarstyti sūriu (jio šiek tiek palikti), kmynais ir papriką. Užlenkti vieną šoną, pakui kitą (na kaip trigubą aviruką :), tada dar pabarstyti likusiu sūriu, kmynais ir paprika. Perlenkti pusiau. paspausti. Supjaustyti (aš karpau žirklėmis). Dėti į skardą išklotą sviestiniu popieriumi, kepti 180 laipsnių orkaitėje, kol paskrunda.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą